E-mailUrbaani @ FacebookUrbaani @ YoutubeUrbaani – Kuopion katukuva

Kuukausi-arkisto lokakuu, 2011

Artisti: Muusikonretkut

Kirjoittaja , Lok.19, 2011, aiheessa Artisti

Muusikonretkut

Tästä duosta oli puhetta jo helmikuussa kun he julkaisivat Reissaa-biisinsä kera kevyen videon. Sittemmin videosta on ilmestynyt ihan aitokin versio (joskaan ei saatavilla nyt), musiikkia syntynyt lisää ja nyt saatiin tännekin sivu pystyyn heille!

Kyseessä on perisavolainen räppikaksikko, joka pureutuu kappaleissaan aiheeseen kuin aiheeseen aitoon savolaiseen tapaan. Tarkastele linkit alta ja tutustu tarkemmin:

Tutustu Muusikonretkuihin tarkemmin
Kuuntele Soundcloudissa

Jätä kommentti :, , , , lisää...

Kuvagalleriapäivitystä #27

Kirjoittaja , Lok.12, 2011, aiheessa Kuvalisäys

Hep, jälleen päälle kuukausi edellisestä kuvalisäyksestä ja kuvia on kertynyt sopivasti lisäystä varten. Nyt siis lisätty 20 uutta kuvaa ja näiden kuvien voimin ollaan jo melko lähellä 500 graffitikuvaa; tällä hetkellä graffitikuvia on yhteensä 480. Tämän päivityksen kuvat kuvailtu Itkonniemeltä, Leväseltä, Niiralasta, keskustasta, Inkilänmäeltä, Vuorelasta ja vaunuista. Kaikki uudet näet tämän linkin takaa.

niirala000147

Jätä kommentti :, , , , , , , , lisää...

Verbaalisesti Sawoksi

Kirjoittaja , Lok.03, 2011, aiheessa Haastattelu

Verbaalinen Sawo

Piinapenkillä, niin sanotusti, tällä kertaa Verbaalinen Sawo – Kuopion räppirintaman nuoremmat tekijät.

Verbaalinen Sawo – jotain pientä teidän taustasta sivuilla on jo mainittu, mutta kertokaahan nyt pitkän kaavan kautta mistä homma lähti liikkeelle?
Jasa: Räpmusiikki ja sen tekeminen rupes kiinnostamaan noin pari vuotta sitten. Kirjottelin joitain riimejä aina vihkoon ja etin youtubesta biittejä. Homma rupes kiinnostamaan päivä päivältä vain enemmän, ja päätin sitten ottaa yhteyttä Kuopionniemen Niko Novaan, että oisko heillä jotain biittejä mihin saisin väsättyä omia biisejä. Reenailin ittekseni omissa oloissa jokusen kuukauden, ja sitten päätin, että haluan jonkun biisin myös uloskin jossain vaiheessa. Sain Niko Novalta hyviä neuvoja räpmusiikin tekemiseen ja päätettiin yhdessä, että tehdään sellainen kun “Aamu” biisi. Biisin tekeminen venyi ja venyi, ja sitten kun homma oli siinä vaiheessa, että nauhotetaan se pois alta, niin Kömmi tuli kuvioihin ja lähti mukaan projektiin. Ensimmäinen Verbaalisen Sawon biisihän oli “Missä kesä”, jossa oli myös mukana entinen jäsen Mc Kinnu. Sillä porukalla sitten lähdettiin perustamaan “bändiä” nimeltä Verbaalinen Sawo.

Kömmi: Räppiin innostuin jo penskana. Pari vuotta sitten näin juutuubista jonkun vanhan pätkän Rap SM:istä, ja aattelin, että “Perkele”. Räppäilin siinä sit kotona itekseen ja jotain jopa kirjottelinkin. Friistailipohjalla kyllä meni, ennenkun näin sitten Kuopiorockissa Jarskan, joka oli jostain kuullu et räppään. Se sano, että haluatko tehä biisin ja here we are.

Alunperin teitä oli kolme, mutta kesällä kokoonpano pieneni yhdellä. Miksi näin?
Jasa & Kömmi: Aluksi homma meni, no melkeinpä vois sanoo, että täydellisesti, kun ryhmässä oli kolme jäsentä: ei tarvinnut kirjotella niin paljon ja ideoitakin syntyi enemmän. Mutta homma rupes vähän luistamaan sitten kesän alussa käsistä, kun entinen jäsen MC Kinnu muutti takaisin kotiseudulleen Lapinlahdelle eikä häntä enää juuri näkyny riimivihkon ääressä. Päätimme kaikki yhteistuumin että homma silti jatkuu, mutta ilman Kinnua. Vaikka näin pääsikin käymään, niin onhan Kinnu silti aina mukana meidän keikoilla. Tai ainakin ollut tähän asti, koska on niin paljon yhteisiä biisejä jossa hän on mukana. Jos niistä rupeis karsimaan niitä biisejä pois missä Kinnu ei olisi, niin meillähän ois melkeinpä mitätön keikkasetti. Kaikista huolimatta homma tulee aina pysymään aitona ja tulemme varmasti myös tulevaisuudessakin näkemään MC Kinnun Verbaalisen Sawon keikoilla, jopa ehkä omien biisien kanssa.

Aloititte keikkailun aika nopeasti porukan perustamisen jälkeen – montako biisiä oli valmiina ensimmäistä keikkaa varten?
Jasa & Kömmi: Keikkailuhan lähti kyllä niin nopeesti käyntiin, että ei olisi itsekkään sitä uskonu. Mutta ihan kaikista keikoista, joita meillä on ollut tähän asti, voidaan ihan kiittää koko Kuopionniemen poppoota, jotka ovat meiltä sitten aina kysyneet että halutaanko tulla keikkailemaan. Ja mikäpäs siinä keikkailessa jos hommasta nauttii täysillä. Ihan ekalla keikalla Tasoristeyksellä meillä taisi olla se kolmen biisin setti, ja sillähän me mentiinkin aika pitkään ennen kun sitten saatiin väännettyä lisää.

Uudemmilla keikoilla on kuitenkin kuultu jo melko montaa biisiä, joko debyyttilevy alkaa olla kasassa? Onko sen suhteen luvassa minkäänlaisia yllätyksiä?
Jasa: No tämän hetkisen keikkasetin pituus on se kuus raitaa joka on todellakin se minimi millä lähdetään keikkaa tekemään. Tuleva EP alkaa kyllä olemaan jo hyvin kasassa, vois jopa melkein sanoo, että viimesiä fiksauksia ja parin biisin nauhotusta vaille valmis. No ei voisi sanoa että niinkään yllätyksiä luvassa, mutta siis perus rehti meininki jokaisessa biisissä tulee olemaan. Mutta jos yllätyksistä pitäis jotain sanoo, niin eikö niitä oo melkein ollu jokaisessa meijän biisissä…

Kömmi: Kai se tässä pikkuhiljaa valmistuu, ja voi siellä ehkä jopa mahdollisesti olla joku jylläribooonus!

Onko oman levyn lisäksi suunnitteilla mitään muita projekteja tai oletteko osallisina muissa projekteissa?
Jasa: Itellään ei ainakaan ole tällä hetkellä mitään muuta prokkista menossa kun tämä meijän EP, joka pitäis saaha kasaan tässä lähiaikoina. Mutta ei se sitä tarkota ettenkö olis kiinnostunu olemaan jossain muussakin mukana. Ehdottomasti jos vain on sellanen että mukaan pääsee!

Kömmi: Eipä oo itelläkää projekteja päällä, sessaribiisiin käväsin verset vähä aikaa sitten Särkkärin poikien kaa nauhottamassa. Fiittiä tai muuta kaipaavaat räppärit, ottakaa yhteyttä!

Graffitipainotteisena sivuna täytyy vielä kysyä, että mikä on teidän suhteenne graffitiin?
Jasa: Pidän kyllä henkilökohtaisesti graffititaiteesta, mutta itse en sitä maalaamista lähde kokeilemaan, koska hyvä, että kynä edes kädessä pysyy ja saa käsialasta selvää.. Joten jätän sen homman ihan suosiolla ammattilaisille tai niille, jotka sen homman edes vähän paremmin taitaa kun minä.

Kömmi: Lähellä sydäntä ollu jo kauan. Ja tulee olemaan. Muurilla tapana käydä säännöllisin väliajoin tsekkailee uudet teokset, lissää vaan maalia seinään!

Onko terveisiä…?
Jasa & Kömmi: Isot kiitokset lähtee kaikille niille, jotka jaksaa meitä kuunnella ja jotka ovat olleet mukana keikoilla! Ja erityiskiitokset Riku Rikkaalle (Kuopionniemi) biiteistä, koska ilman biittejä ei meillä olisi myöskään biisejä. Myös Niko Novalle (Kuopionniemi) isot kiitokset keikkojen järkkäämisestä ja siitä, että on auttanu tilanteessa kun tilanteessa tässä hommassa! Levyähän tulee sitten saamaan 5€ repusta ja ehkä myös mahdollisesti Levykauppa Äksästä!

Verbaalinen Sawo – tutustu jos et jo tiedä. Kiitos pojille ajasta. Ja EP:tä on siis tulossa ja siitä lisää kunhan julkaisupäivää lähestytään!

Myspace: http://www.myspace.com/verbaalinen_sawo

Jätä kommentti :, , lisää...

Etsitkö jotakin?

Käytä alla olevaa lomaketta etsiäksesi sivuilta:

Ei tuloksia? Ilmoita ylläpidolle, niin voimme korjata virheen!