E-mailUrbaani @ FacebookUrbaani @ YoutubeUrbaani – Kuopion katukuva

Kuukausi-arkisto syyskuu, 2011

Video: Monari Goes Hiphop

Kirjoittaja , Syy.13, 2011, aiheessa Tapahtumakuvat

Monari Goes Hiphop

Perjantaina 9.9. järjestettiin Jynkän nuorisotalolla Monarilla Monari Goes Hiphop -ilta, jossa alkuillasta pääsi kokeilemaan ja näyttämään taitonsa hiphopin eri saroilla ja loppuilta meni kuunnellessa live-esiintymisiä, kun lavalla keikat kävi heittämässä Verbaalinen Sawo sekä Tsydde. Näiden lisäksi, ennen ja jälkeen keikkoja, lavalla pidettiin myös avoimet freestyle-sessiot.

Jokunen kuva tuli illan aikana otettua, mutta enemmän kameraa tuli käytettyä lavaesiintymisten videotallentamiseen. Kuvia kertyi 15 kappaletta ja videoita 3, niihin linkit tässä alla:

Kuvagalleria: Monari Goes Hiphop 9.9.2011
Video: Monari Goes Hiphop – Verbaalinen Sawo
Video: Monari Goes Hiphop – Tsydde
Video: Monari Goes Hiphop – Freestylet

Jätä kommentti :, , , , , , , , , lisää...

SS: Taistelu töhryjä vastaan (3.7.2011)

Kirjoittaja , Syy.09, 2011, aiheessa Graffiti

Savon Sanomissa oli 15.8.2011 mielipidekirjoitus Hannu Virtaselta otsikolla “Itsetyydytystä spraypurkilla”, jossa ivattiin katutaiteilijoita melko suorin sanoin ja rajusti yleistäen, eikä Virtasen oma mielipide jäänyt epäselväksi. Vaikka Virtanen kirjoituksensa lopussa antoi pienen myönnytyksen graffitien puolesta, artikkelista jäänyt yleismielikuva oli se, että graffitien tekijät ovat paha asia, joka täytyy kitkeä pois.

Kirjoituksessaan Virtanen viittasi Savon Sanomissa 3.7.2011 olleeseen artikkeliin, jossa paikallinen graffititaiteilija kertoi suhteestaan graffiteihin. Irrallaan kokonaisuudesta ja sitä ennen olleen nimittelyn ja leimaamisen jälkeen lainaus antoi taitelijasta juuri sellaisen kuvan, minkä Virtanen halusi tästä antaa: mieleltään sairas rikollinen. Kun Urbaanissa julkaistiin linkki tähän mielipidekirjoituksen Internet-versioon, palautteissa pyydettiin sivulle myös tämä alkuperäinen lehtiartikkeli, johon Hannu Virtanen viittasi.

Alla kyseinen Savon Sanomien artikkeli, jonka näet isompana painamalla kuvaa. Jos artikkelin tekstistä ei vielä näin saa selvää, paina kuvaa hiiren oikealla ja valitse “Näytä kuva” nähdäksesi sen täysikokoisena.

Savon Sanomat 3.7.2011 – Taistelu töhryjä vastaan
ssgraffiti030711

Jätä kommentti :, , , , lisää...

Läskit Lokit

Kirjoittaja , Syy.08, 2011, aiheessa Musiikki

Jou-ni & Läskit Lokit

Alkuvuodesta lisäilin sivulle alunperin Kuopiolaisen artistin Jou-Nin, jonka artisti-sivun loppuun saatiin maininta, että jotain yhteistyökuvioita jyväskyläläisen Tommiprkl:een kanssa oli suunnitteilla. Projekti on nyt käynnistynyt ja ensimmäisiä maistiaisia siitä on saatavilla jo. Muutama sananen Jou-Nilta itseltään:

Mistä homma lähti liikkeelle?
Tommiin tutustuin vuonna 2009 ku se järkkäs keikan meikälle ja Tsyddelle. Sitten se muutti Jyväskylää jossai vaiheessa, ryyppättii muutaman kerran ja päissää suunniteltii, et tehää joku biisi, josta sitten keksittiinki, että samahan se on tehä levyllinen biisejä samalla.

Miten syntyi nimi Läskit Lokit?
Luonnollisesti myös humalassa. Tarkempaa tietoo siitä, mistä se synty, ei ole.

Millä mallilla projekti on tällä hetkellä?
Levyä on tarkotus pistää pihalle vielä tämän vuoden puolella. Toki jos käy niinku suurimmalle osalle räppiprojekteista niin venähtää ens vuodelle, mut aika hyvin alkaa olemaan biisejä, ideoita ja biittejä kasassa. Ajateltiin tehä joku 8-10 biisin paketti ja painattaa se ihan levylle, jonka jälkee otetaan keikkaa niin paljo ku löytyy. Kuopioonki päin koitetaan päästä ja jotain puhetta siitä on jo vähä ollukkin. On siis laitettu hommat aluilleen ja biisejähän löytyy osoitteesta www.soundcloud.com/l-skitlokit.

Läskien Lokkien kaksi ensimmäistä kappaletta “Rokkari vei mun naiseni” ja “Honeymoon feat. Oku” on kuunneltavissa projektin soundclick-sivulta. Tulevista Kuopion keikoista informoidaan ainakin tällä sivustolla, joten pysytään kuulolla!

Läskit Lokit: www.soundcloud.com/l-skitlokit

laskitlokit
Jätä kommentti :, , , lisää...

Monari Goes Hiphop

Kirjoittaja , Syy.04, 2011, aiheessa Tapahtumat

Kuopionniemi

Viime vuoden tapaan tänäkin syksynä järjestetään kaikille asiasta kiinnostuneille Hiphop-ilta, jossa pääsee tutustumaan kulttuurin kaikkiin osa-alueisiin.

Monari Goes Hiphop järjestetään perjantaina 9.9.2011 Jynkän nuorisotalolla Monarilla, alkuillasta kello 16.00 – 19.00 ohjelmassa on kaikenikäisille tarkoitettuja workshoppeja aiheista graffiti, beatbox ja hiphop (tanssi) ja kello 19.00 jälkeen alkaa live-esiintymiset, jonka aikana kuullaan paikallisia artisteja Verbaalista Sawoa ja Tsyddeä sekä Open mic -sylkemistä. Tapahtuman kello 19.00 jälkeisellä puoliskolla ikäraja on 12 vuotta ja koko tapahtuma on päihteetön. Liput 2€ tai talokortilla 1€.

Koko illan DJ-pöydän ääressä ja juontamassa pyörii Riku rikas ja Niko Nova.

Tapahtuma Facebookissa: Monari Goes Hiphop

09.09.2011 Monari Goes Hiphop
Ohjelma: Workshopit: graffiti, beatbox, hiphop; Live: open mic, Verbaalinen Sawo, Tsydde
Paikka: Jynkän Monari (osoite: Aittolammentie 11, 70780 Kuopio)
Lippu: 2€ / talokortilla 1€

Jätä kommentti :, , , , , , , , lisää...

Kuvagalleriapäivitystä #26

Kirjoittaja , Syy.02, 2011, aiheessa Kuvalisäys

Lähes 1½ kuukautta aikaa edellisestä kuvapäivityksestä, taitaa olla siis uuden aika. Tämän päivityksen kuvat bongailtu Itkonniemeltä, Leväseltä, Niiralasta, Päivärannasta, Rahusenkankaalta, Savilahdesta, Vuorelasta ja vaunuista. Koska aikaa edellisestä on jo hieman enemmän kuin normaalisti, kuviakin tulee sen mukaan – 31 uutta tällä kertaa – ja kaikki uudet näet tämän linkin takaa.

Pahoittelut päivitysvälin pituudesta, uusia kuvia on jo kyselty ja sitäkin, että onhan kaikista jo alle jääneistä maalauksista saatu kuvat talteen. Uskoisin, että ainakin Muurilta suurin osa on tallessa, sinne kun eniten maalataan, ja muualtakin, koska tarvetta jyräillä ei niin paljoa ole. Itsellä loppukesä oli jonkin verran reissaamista ja siitä syystä näitä ei ole nettiin tökitty aiemmin – aina kuitenkin seudulla ollessa tulee tarkisteltua paikkoja uusien piissien varalta. Kiitos myös jälleen kerran vinkkejä lähettäneille, niiden avulla saatu muutamat työt mukaan tähän päivitykseen.

Vuorelan ja Itkonniemen alueilta (sekä vaunuista..) sai talteen muutamia “uusia” vanhempiakin työstöjä, muuten kaikki ovat tämän vuoden puolelta.

niirala000142

1 Kommentti :, , , , , , , , lisää...

Etsitkö jotakin?

Käytä alla olevaa lomaketta etsiäksesi sivuilta:

Ei tuloksia? Ilmoita ylläpidolle, niin voimme korjata virheen!